2013 Yılı Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat Ve Baklagil Fark Ödemesi Desteği

Yazdır PDF

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Cahit GÜLBAY: “2013 Yılı Ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteği"  hakkında açıklamada bulundu :"Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre 2013 Yılı Ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteğine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği (Tebliğ No: 2013/15) 21.09.2013 tarih ve 28772 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

İlimizin içinde bulunduğu Yeşilırmak Havzasında üretilerek satışı gerçekleştirilen 2013 yılı ürünleri için fark ödemesi desteği miktarları kilogram başına; yağlık ayçiçeği için 24 kr, soya fasulyesi için 50 kr, dane mısır için 4 kr, kanola için 40 kr, aspir için 45 kr, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için 5 kr, çeltik, kuru fasulye, mercimek ve nohut için 10 Kr olarak belirlenmiştir.

2013 yılında yukarıda bahsedilen ürünleri üreterek satan çiftçilerimizin bu ekilişlerini 2013 Çiftçi Kayıt Sisteminde, İl Komisyonunca son hasat tarihleri dikkate alınarak belirlenen aşağıda ki tabloda belirtilen tarihlere kadar güncellemesi gerekmektedir.

DESTEKLEME ÖDEMESİ
YAPILACAK ÜRÜNLER

2013 ÇKS KAYITLARININ YAPILMASI GEREKEN SON TARİH

Buğday, Arpa, Çavdar, Tritikale,
Yulaf,Nohut, Mercimek, Kanola,
Aspir ve Yağlık Ayçiçeği

15 Kasım 2013

Dane Mısır, Soya Fasulyesi,
Kuru Fasulye ve Çeltik

16 Aralık 2013

2013 ÇKS kayıtlarını her ürün için belirlenen bu son tarihe kadar yaptırmamış olanlar o ürün için yapılacak Fark Ödemesi Desteğinden yararlanamayacaktır.

2013 yılında yukarıda bahsedilen ürünleri üreterek satan ve bu ekilişlerini Çiftçi Kayıt Sisteminde belirten üreticilerimizin fark ödemesi desteğinden yararlanabilmeleri için; 01 Ekim 2013 tarihinden itibaren Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğu İl - İlçe Müdürlüğüne son başvuru tarihi olarak belirlenen; yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için 1 Nisan 2014, dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için ise 30 Nisan 2014 tarihine kadar başvurması gerekmektedir. Bu tarihten sonraki başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir." dedi.

İstenen Belgeler:

  1. Başvuru Dilekçesi (İl Müdürlüğünden temin edilecektir.)
  2. Üretim sezonuna ilişkin hasat tarihi ile son başvuru tarihi arasındaki süreyi içeren alım satım belgesinin aslı ve fotokopisi (müstahsil makbuzu veya fatura) ve onaylı borsa tescil beyannamesi
  3. İstenen belgelerin kayıp veya zayi olması durumunda belgeyi düzenleyen kuruluştaki nüshasının noterce tasdikli örneği dikkate alınacaktır

Ziyaretçi İstatistikleri

Bugün99
Dün1194
Bu Hafta3526
Bu Ay15175
Toplam Ziyaretçi Sayısı532397

Currently are 19 guests online

İletişim Bilgileri

T.C Amasya Valiliği İl  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

* Address: Kirazlıdere Mah. Tarım Sok.

* Tel: 0 358 218 2990-91

* Email: bilgi@amasyatarim.gov.tr

* Website: www.amasyatarim.gov.tr

malatya oto kiralama kayan yazı led grafik led ekran grafik led ekran palet streç fotograf kağıdı bitmeyen kartus tokat oto kiralama led aydınlatma led ampül apple inşaat